Berzeviczy Albert Ösztöndíj

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja, hogy az országnak megannyi dicsőséget szerző élsportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen lépjenek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a sport és a versenyzés, valamint az olimpiára és a paralimpiára való felkészülés mellett továbbtanuljanak, nyelvtudást és szakmát szerezzenek. Ezért az Alapítvány a kimagasló versenyzői eredményekkel rendelkező sportolók részére, tanulmányaik eredményességének elősegítése céljából működteti a Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíj Programot, melyre minden év novemberétől pályázatot hirdet.

Az ösztöndíjra az a diák pályázhat, aki mindhárom alábbi feltételnek megfelel:

1. olimpiai, vagy paralimpiai sportágban versenyez,
  2. olimpiai, vagy paralimpiai kerettag, illetve a pályázat évét követő legközelebbi olimpiai, illetve paralimpiai játékokon történő részvételre készül;
  3. felsőfokú iskolarendszerű (tanulói vagy hallgatói jogviszony keretében folytatott) közoktatási intézmény által nyújtott oktatásban, illetve középfokú képzésben (OKJ-s) vesz részt.

A pályázathoz csatolni kell az alábbi dokumentumokat:

1. Kitöltött pályázati adatlap.
  2. A sportági szakszövetség indokolással, aláírással és bélyegzővel ellátott hivatalos igazolása a szövetségi jogviszonyáról és az elért sporteredményről, főtitkári vagy elnöki javaslattal.
  3. Hallgatói igazolás (az oktatási intézmény aláírással és bélyegzővel ellátott hivatalos igazolása a képzésben való részvételről).
  4. Amennyiben a pályázó szociálisan rászoruló helyzetű, ennek a körülménynek bemutatása.

A pályázatnak a fent felsorolt valamennyi dokumentumot tartalmaznia kell. A hibás, hiányos vagy valótlan tartalmú pályázatok elutasításra kerülnek.

A pályázatot, kizárólag postai úton, a 1535 Budapest Pf.769 címre várjuk.
A pályázat benyújtásának határideje: 2024. január 15.

A pályázatokat az Alapítvány Szakmai Bizottságának véleményezését követően az Alapítvány Kuratóriuma - a pályázatban igazolt sportszakmai, tanulmányi, szociális helyzet figyelembe-vételével - egyénileg, saját mérlegelése alapján bírálja el. Az Alapítvány döntése végleges, azzal szemben jogorvoslatra nincs lehetőség. A nyertes pályázóval, illetve pályázókkal az Alapítvány Támogatási (Ösztöndíj) szerződést köt, legfeljebb a pályázó tanulmányainak befejezéséig tartó időtartamra.

A pályázat eredményéről a résztvevő pályázók a pályázati adatlapon megadott e-mail címen kapnak értesítést, legkésőbb 2024. február végéig. FRISSÍTÉS! A 2024. évi pályázat végleges eredményének kihirdetése 2024. március 11-én várható!

2024. évi BOM ösztöndíj pályázati felhívás

A „BOM a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány a kiemelkedő sporttevékenységet folytató diákok részére, tanulmányaik eredményességének elősegítése céljából ösztöndíj pályázatot hirdet, immáron kilencedik alkalommal.

2021-től állami finanszírozásban résztvevő sportolók pályázatát is várjuk. (Őket havi 50.000 Ft támogatásban részesítjük, a tanév ideje alatt, egészen a képzési ideje végéig.)

RÉSZLETEK

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk